GELUKKIG LEVEN VANUIT JE HART

Training om voluit te genieten van samen zijn.

Herken je dit?

Je had je er echt weer op verheugd om met je vriendin bij te kletsen. Het kost soms best wat moeite om in jullie drukke agenda’s een gaatje te vinden. Maar dat geeft niet, kwaliteit gaat boven kwantiteit is jouw devies. Jullie zitten op het terras en je vraagt hoe het met haar gaat. Het gaat best lekker en ze begint te vertellen over de kinderen, haar nieuwe werk en de zoveelste verbouwing. Je leeft lekker met haar mee en hoopt dat ze ook nog eens aan jou zal vragen wat je bezighoudt. De tijd tikt door en om nu zomaar ineens haar verhaal af te kappen voelt ook niet goed. Na twee uur moet zij weer naar huis en voel je je een beetje verloren. Je hebt pas een paar kleine dingen over jezelf kunnen vertellen en de diepere laag heb je nog helemaal niet kunnen raken, daar heb je altijd wat tijd voor nodig. Zou ze het eigenlijk nog wel leuk vinden om met jou af te spreken?

Opzien tegen een feestje …

Het is dorpsfeest en eigenlijk vind je dat je er heen moet gaan. Je hebt helemaal geen zin. Maar als je niet gaat, hoor je er niet bij. Je vraagt je af of ze wel op jou zitten te wachten. Je verzamelt alle moed en gaat toch. Je bedenkt: Met een wijntje erbij klets ik altijd wat makkelijker. Eerlijk is eerlijk, je hebt het harstikke leuk gehad. Je kwam de buurvrouw nog tegen en zij vroeg je enthousiast om lekker aan te sluiten bij haar vriendinnen. Je bent best lang gebleven en na een gezellige avond beland je een stuk later dan normaal in je bed. Maar de volgende ochtend slaat de twijfel toe. Heb ik niet raar gedaan? Was ik wel gezellig genoeg? Vroeg de buurvrouw jou er niet gewoon bij uit beleefdheid? Je blijft maar malen in je hoofd: Was het eigenlijk wel zo leuk? En heb ik er wel goed aan gedaan? Je zit volledig in je hoofd en van dat fijne gevoel van gisteren is niets meer over.

Je moeder …

Je moeder is een doorzetter, staat voor iedereen klaar en op feestjes praat ze honderduit, ze kletst met iedereen en dus hoor jij van iedereen terug hoe leuk ze is. Dat is ook zo, maar jij hebt eigenlijk ook een heel andere ervaring en precies dat maakt het zo lastig om het er met iemand over te hebben. In jullie contact mis je soms de vraag: Hoe is het nu met jou lieverd? Ze staat voor iedereen klaar, maar voor jouw gevoel kan jij niet bij haar terecht. Neem nou laatst toen ze je vroeg om je gehandicapte tante naar hun vakantieadres te brengen. Jij zat niet zo lekker in je vel en voelde je zo ontzettend moe. Met lood in de schoenen gaf je eerlijk aan hoe je je voelde en dat het eigenlijk niet zo goed uitkwam. Maar in plaats van bezorgdheid om jou, kwam de vraag of je een van je andere afspraken niet kon verzetten om haar toch te brengen. En toen kwam dat nare zware gevoel over je heen. Je hebt het echt wel goed met haar en toch voel je dat er iets niet klopt. Je kunt er de vinger niet op leggen. Het geeft je een verdrietig gevoel.

Soms zou je wel even daar willen zijn …

Dat er meer is tussen hemel en aarde dat is jou allang duidelijk. Op je werk is het niet zo gebruikelijk het hier over te hebben. Het spirituele wordt al snel afgedaan als raar, vaag en veel te zweverig. En als je heel eerlijk bent, vind je het best moeilijk om ze te vertellen dat dit voor jou anders is. Vorige week was je bij een client voelde je intuïtief aan dat je niet met de spanningsmeter bezig moest gaan, maar beter samen een wandeling kon gaan maken. Het voelde een beetje als spijbelen, maar je hebt de stoute schoenen aangetrokken en die wandeling toch gemaakt. Hele verhalen kreeg je van hem, over zijn werk, zijn jeugd, dat hij overprikkelt raakt van alles wat hij ziet bij mensen, nog nooit was hij zo open. Je vroeg een beetje door en je vermoedt dat hij aura’s ziet. Maarja, wat zet je nu in het dossier? Wat zullen je collega’s zeggen als je dit zou vertellen? Je hoort ze al lachend grapjes maken. Is hij een soort Jomanda ofzo? Op dit soort momenten krijg je het gevoel dat je zo anders bent, je voelt je hierdoor zo alleen. Spiritualiteit betekent veel voor jou, als je daarmee bezig bent voel je je gelukkig en heel en niet meer alleen.

Nee zeggen kan eigenlijk niet …

Samen met je zorgcollega’s hebben jullie een whatsapp groep om gemakkelijk even een dienst af te stemmen. Nu is die ene collega alweer ziek en ze stuurt een appje: Ik ben niet lekker, wie kan mijn dienst van donderdag overnemen? Voor je het weet heb je alweer Ja gezegd. Het is jouw tweede natuur. Jij zorgt voor mensen, mensen kunnen op jou leunen en daar ben je ook trots op. Maar toch merk je wel op dat dat niet altijd wederkerig is. Er zijn ook collega’s die de kantjes er af lopen. Zij zeggen direct Nee, terwijl jij dat voor je gevoel niet kunt maken. Zouden mensen het niet egotistisch vinden als ik zeg dat ik die dienst niet wil draaien? Ik kan namelijk wel, maar ben ook al wat moe en vrijdag heb ik een drukke dag voor de boeg. Maarja, als iedereen zo denkt dan komt het ook niet goed. Ach, je zucht nog eens diep en denkt, schouders eronder; ik doe het wel weer. Je stuurt een appje ‘Tuurlijk! Ik ben er donderdag, ziek maar goed uit!’ Maar als jij dan vrijdag lekker met je man op de bank zit, ben je eigenlijk te moe om nog te genieten en dan baal je weer van jezelf.

Hoe zou het zijn om:

 • Vrijuit te praten over wat jou bezighoudt? Zonder dat iemand hiervoor een vraag hoeft te stellen
 • Te voelen dat je belangrijk bent voor een ander?
 • Te voelen dat jij erbij hoort in groepen?
 • Voluit te kunnen (na)genieten van samenzijn? Zonder dat je daarna twijfelt.
 • De warmte en betrokkenheid van je partner te voelen? Ook als hij even minder bereikbaar is
 • Te weten dat jij bijzonder bent.
 • Je moeder te accepteren zoals ze is
 • Jouw spirituele en rationele kant volledig te laten zien en je daar trots over te voelen?
 • Je verbonden te voelen met wie je daadwerkelijk bent?
 • Je eigen grenzen te (h)erkennen en gemakkelijk NEE te kunnen zeggen?
 • Helemaal jezelf te kunnen zijn?
 • Te kunnen vertrouwen op jouw hart als innerlijk kompas?

Na deze training ziet jouw leven er anders uit

Wat is vriendschap toch waardevol

Je komt net terug van een ochtendje bijkletsen met je vriendin. En wat was het toch weer gezellig. Zo jammer dat jullie agenda’s het niet toelaten om wat vaker bij te kletsen. Jullie kwamen tijd te kort. Je hebt uitgebreid verteld over dat nieuwe boek van Els van Steijn dat je aan het lezen bent over opstellingen en hoe ongelofelijk enthousiast je erover bent. Dit kon nog wel eens een doorbraak zijn in jouw relatie met je moeder. Ze vroeg je de oren van het hoofd, want dit is ook wat haar interesseert en voor jullie het doorhadden was het alweer tijd. De volgende afspraak staat alweer, want één ding is zeker, deze vriendschap is zo waardevol!

Je creëert je eigen feestje

Het dorpsfeest komt er weer aan en je denkt “Nee dat ga ik niet doen”. Vorig jaar had je je laten overhalen om toch te gaan en je hebt zo duidelijk gevoeld dat het gewoon niet bij je past. Onlangs sprak je een leuke moeder op het schoolplein aan en merkte je op dat zij wel wat op jou lijkt. Je hebt de stoute schoenen aangetrokken en haar uitgenodigd voor een kopje thee bij jou thuis. Toen bleek al gauw dat jullie veel gemeen hebben. Fan van Grease, genieten van een theetje in de tuin, lekker kletsen met elkaar en dan ook eens echt diepzinnig doorpraten over de zin van het leven. Dus dorpsfeest of niet, jullie hebben besloten je eigen filmavond te maken op de bank. Gezellig, met z’n tweeën op de bank, schoenen uit, dekentje over en genieten maar van Grease, dat wordt meezingen! Je verheugt je er al op.

Je voelt je zo gelukkig en onderdeel van dit team

Je zit met je collega’s aan tafel en bent nog even aan het nagenieten van dat prachtige moment daarstraks. Jouw laatste client heeft zich voor het eerst helemaal geopend! En je bent zo ontiegelijk blij voor hem! Jouw collega ziet jou zitten en zegt wat straal jij toch, vertel eens hoe komt dat? Jij begint direct te vertellen over wat je vanmorgen hebt meegemaakt, zonder blikken of blozen vertel je van de wandeling en dat je voelde, een soort van intuïtief wist dat je beter kon gaan wandelen dan dat je met de spanningsmeter aan de slag zou gaan. "Het voelde een beetje als spijbelen, maar ik ben zo blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd. Ik zag hem ontspannen tijdens de wandeling en hij begon steeds meer over zichzelf te vertellen. Over vroeger, hoe het was bij hem thuis. Dat hij zich zo anders voelde dan zijn familie. Hij was zo open. Dat was zo mooi om te zien. Ik weet zeker dat dit een doorbraak zal zijn in onze samenwerking, maar vooral ook in zijn proces." Je collega’s zitten heel stil en luisteren aandachtig. Iedereen voelt hoe mooi het was en dus trek je de stoute schoenen aan en zegt; hij aura’s ziet en ik kan me zo voorstellen dat hij hierdoor soms overweldigd wordt door informatie. Wauw zegt een van je collega’s, wat fijn dat hij nu net jou mocht treffen, wat mooi! Je voelt je zo gelukkig en onderdeel van dit team.

Je vertelt uit jezelf en over jezelf

Het is maandagavond en je zit net lekker op de bank als je moeder je belt. Je neemt de telefoon op en ze begint direct te praten, als altijd vertelt ze honderduit. Ze zou zo ophangen zonder te vragen hoe het met je gaat. Jij moet er een beetje om lachen. Geen probleem! Jij bent inmiddels assertief genoeg en zegt, joh mam, ik hoor dat je het leuk hebt gehad, moet je horen, wij hebben dit weekend ook wat meegemaakt en je vertelt uitgebreid over jouw weekend.

Je hebt nee gezegd en bent blij

Je ziet weer een appje binnenkomen op je werktelefoon, je collegaatje Marieke is ziek en vraagt of iemand haar dienst kan overnemen. Jij hebt al een paar keer extra diensten gedraaid de afgelopen weken en je voelt dat het nu de beurt is aan iemand anders. Je wacht niet met reageren en appt direct even terug. Joh, beterschap Marieke, er is vast iemand die jouw dienst wil overnemen. Ik sla even over deze keer. Pas ’s avonds dringt tot je door hoe gemakkelijk je nee hebt gezegd. Yess, daar ben je blij mee.

Dit is mogelijk met het traject Gelukkig Leven vanuit je Hart.

In vier individuele afspraken en vijf prachtige dagen met gelijkgestemden gaan we jouw hart weer helemaal openen voor jezelf.

Je spreekt vrijuit over jezelf en dat voelt goed!

Je voelt je warm en vervuld

Je geeft grenzen aan vanuit je hart

Je geniet weer volop van samen zijn

Je voelt vertrouwen in je relatie(s)

Je bent jezelf in groepen

Jij bent geheeld

Praktische informatie

Je bent van harte welkom!

We ontmoeten je graag! Het traject bestaat uit het volgende:

 • 5 prachtige workshopdagen met diepgang en verbinding
 • Gegeven door 2 toptherapeuten, beide met een berg ervaring
 • Op een prachtige locatie in het midden van het land, waar jij helemaal in de watten wordt gelegd.
 • 4 individuele sessies
 • Al het cursusmateriaal gedrukt en in een mooie ecologische map
 • Een groep gelijkgestemde zielen, waardoor je je gezien en gesteund voelt
 • Een exclusieve whatsapp groep met inspiratie, enkel voor deelnemers aan deze training
 • Minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers
 • Elke workshopdag een healing
 • Elke workshopdag een mooi cadeau
 • Heel veel extra’s
 • Lokatie  Green Ann, Buntwal 9 Nijkerkerveen
 • Tijd van 9:00 tot 17.00 uur
 • Met openbaar vervoer wordt je opgehaald bij station Nijkerk
 • Parkeren kan op het terrein van de locatie, er zijn laadpalen aanwezig
 • Met  Koffie & Thee & biologische lunch
 • Opgeven  uiterlijk 12 januari 2024
 • Jouw investering t/m 15-12-23 Early Bird
  • € 3.100,- (€600,- aanbetaling en € 2.500,- in één keer)
  • In termijnen betalen mag natuurlijk ook. Dan betaal je na de €600,- aanbetaling drie termijnen van € 933,-
 • Jouw investering vanaf 16-12-23
  • € 3.500,- (€600,- aanbetaling en € 2.900,- in één keer)
  • In termijnen betalen mag natuurlijk ook. Dan betaal je na de €600,- aanbetaling drie termijnen van € 1066,-
 • Algemene voorwaardenbekijk onze algemene voorwaarden

Data

 • 1 maart 2024 (De leegte opvullen, ontvangen wat je niet gekregen hebt, maar wel nodig had)
 • 22 maart 2024 (Van hoofd naar hart, van de ander naar ik)
 • 12 april 2024 (Van donker naar licht, van overleven naar leven)
 • 13 april 2024 (He hallo, ik ben er ook nog! Ik ga eerst voor mezelf zorgen)
 • 24 mei 2024 (Stop! Tot hier en niet verder. Gezonde grenzen, gezonde relaties)

Over Marije

Expert in zelfzorg & opent je hart voor zelfliefde

Mijn ouders hebben hun best gedaan en alles gegeven wat zij konden. Ik ben ze daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Een gehandicapt kind in je gezin is zwaar. Daar waar rust, reinheid en regelmaat voor mijn moeder en jongste broer perfect waren, dreef het mijn middelste broer tot waanzin.

Lees meer over Marije

Over Christien

Expert op het gebied van ongezien opgroeien en emotionele verwaarlozing

Er waren strenge regels. Daar werd niet van afgeweken en die waren ook niet onderhandelbaar. Ik werd opgevoed zoals mijn ouders dachten dat het het beste was. Dit zijn de regels en als je je daaraan houdt, komt het goed. En dat deed ik, ik paste me aan.

Lees meer over Christien

Ik wilde een cursus doen voor mijzelf, om mijzelf een keer voorop te stellen i.p.v. mijn cliënten/werk. Ik ging er nuchter in en met twijfel. Is dit iets voor mij? Past dit bij mij? Maar ook, wat kom ik tegen bij mezelf? De cursus heeft mij veel gebracht. Ik voel mezelf meer in balans, ervaar rust en veiligheid. Ik heb mijn innerlijkheid dieper mogen leren kennen en weet nu beter wie en voor wat ik ben en zal dit zeker meenemen in functie als ambulant begeleider.
Dit alles heb ik mogen ervaren en leren omdat Marije veiligheid en respect weet te creëren in de groep. Ze laat hierin je helemaal jezelf zijn. Marije durft zichzelf kwetsbaar op te stellen, waardoor ze toegankelijkheid weet te creëren. Marije vanuit mijn hart, ontzettend bedankt voor wat deze cursusdagen mij hebben gebracht.

– Dineke –

Ik kwam bij Marije omdat ik grenzen wilde leren stellen. Ik had zo’n behoefte om gezien te worden (achteraf vooral door mijzelf). De grootste opbrengst van de training is dat ik nu echt voel dat ik er mag zijn en dat ik goed genoeg ben. Ik word steeds meer mijn eigen beste vriendin en voel van binnen meer rust komen. Ik luister naar wat ik wil. Het stemmetje om de ander te teleurstellen en dan toch iets te doen wat ik niet wil is er nog steeds, maar wordt meer en meer tegen gesproken. Kortom: ik luister steeds meer naar wat ik nodig heb. Het resultaat is dat ik dus beter grenzen stel, naar mijzelf en dus ook de ander. En ik neem met regelmaat pauze en dat doet een mens goed
Ik hoor wel vaker momenteel dat ik straal, dat is mooi! Komt vast omdat er weer zoveel opgeruimd is. Ik voel mijzelf ook lichter en blijf meer bij mijzelf. Marije is een prachtige en fijne persoonlijkheid met pit. Ze ziet je staan en ziet de ‘troubles’ al sneller dan dat je ze zelf ziet. Op een zachte manier zet ze je een stap verder. Je komt werkelijk stappen verder met deze methode maar wel in de combinatie zoals Marije het brengt. Serieus maar met een gezonde dosis zelfspot en humor en altijd met respect en gelijkwaardigheid naar de ander. Bedankt Marije en tot gauw!

– Lieve groet Pasja –

Ik wilde heel graag vrede vinden in mijzelf; mezelf weer voelen en mild zijn voor mezelf. Ik was enorm aan het twijfelen, vooral over mijn relatie en welke keuze ik in mijn carrière moest maken. 
Ik ben weer geland in mezelf, ik voel mij lichter en heb meer energie. Ik voel me gelukkig! Ik ben gevuld met liefde en weer heel als persoon. Alles stroomt weer. 
Marije is een onwijs mooi mens die alles haarfijn aanvoelt en checkt met jou of haar gevoel klopt (spoiler alert: dit is bijna altijd zo). Naast dat ze heel goed luistert werkt ze heel efficiënt om je zo snel mogelijk weer lekker in je vel te laten zitten

– Marijke –

Ik ging naar Christien omdat ik heel onzeker was. Mijn vader is overleden toen ik tien was. Mijn moeder kon dat niet handelen en raakte aan de drank. Zij was er niet voor mij. Toen ik elf was ging ik voor mijn moeder zorgen, maar er waren vaak ruzies. Een paar jaar geleden overleed zij ook. Als ik daaraan terugdenk, word ik nog steeds verdrietig, voel ik me niet gezien en niet gewaardeerd. Daarnaast is het contact met mijn collega’s ook niet altijd zo gezellig.  
Nu, na een traject, gaat het goed met mij. De pijn van vroeger is geheeld. Ik word niet meer verdrietig, ik heb vrede met hoe het is gegaan. Ik kom meer voor mezelf op, zoals onlangs met een akkefietje op mijn werk. Dat voelt heel fijn. En ondanks deze assertiviteit is het contact met de collega’s nu een stuk gezelliger. Ik heb minder verwachtingen en geniet van wat er wél is.  
Christien kan heel goed luisteren, vooral naar wat er niet wordt gezegd. Alles mag er zijn, alles kan gezegd worden. Christien voelt veilig, ze had nooit een oordeel. Daardoor durfde ik alles te zeggen, ook de dingen waarbij ik me kwetsbaar voelde.   Christien is behulpzaam, hartelijk, scherp en opmerkzaam, laat andere perspectieven zien, en is liefdevol doortastend. Ik ben heel dankbaar voor alles wat ze heeft gedaan!

– Tessa –

Ik kwam bij Christien terecht omdat mijn beste vriendin ook bij haar was geweest en heel goed geholpen was. Ik had klachten na een ongelukkige jeugd. Ik was somber, had af en toe paniekaanvallen en ik had een heel laag zelfbeeld. Ik had een gevoel van leegte, een gat, bij mijn buik. Als ik samen was met mijn vriend, dan was dat gevoel weg. Maar als hij alleen ergens naar toe wilde, dan was dat gevoel weer in alle hevigheid terug. Hij verweet mij dat ik hem claimde.  
Na dit traject voel ik me gelukkig. Ik geniet van de contacten met collega’s en met mijn vriendinnen. Ik voel dat ik er mag zijn. Ik durf me uit te spreken. De somberheid is weg. De leegte in mij is opgevuld, daar heb ik mijn vriend niet meer voor nodig. Hij ziet ook dat ik veranderd ben en dat ik hem niet meer claim. Ik zal heus nog wel weer eens een keer een slechte dag hebben, maar ik voel dat ik verder kan.
Wat ik heel fijn vond was dat Christien altijd aanwezig was tijdens de -soms best wel intense- oefeningen. Na elke sessie voelde ik me opgelucht en lichter, had ik een gevoel van ruimte. Wat Christien doet is heel anders dan reguliere therapie. Ze is geduldig en warm.

– Rianne –

Ik ging naar Christien omdat ik geen energie meer had en vastliep in mijn leven. Ik had nachtmerries over mijn manipulerende ex-partner, die op alle vlakken over mijn grenzen was gegaan. In gedrag was deze man een kopie van mijn moeder. Allebei waren ze naar buitenwereld heel charmant, maar achter de voordeur was die charme ver te zoeken. Mijn vader is een goedzak, hij kon niet tegen mijn moeder op en liet alles gebeuren, greep niet in. 
Nu, na het traject, is het leven zoveel lichter en makkelijker. Ik kan loslaten, dingen van me af laten glijden, omdat ze me niet meer triggeren. Mijn hoofd is rustig, ik loop niet meer te malen over alles. Voorheen onthield ik alles, om maar controle te houden. Nu vergeet ik onbelangrijke dingen gewoon. Ik leef mijn leven en geniet van al het moois. Mijn verleden bepaalt mijn leven niet meer. 
Christien is zacht en warm. Ze heeft humor. Indien nodig is ze kordaat en stevig. Christien heeft geen oordeel. Dat is een bijzonder gevoel als je je nooit gezien en gehoord hebt gevoeld. Als je jezelf een beter leven gunt, dan ben je bij Christien op de goede plek.

– Jenny –

Veelgestelde vragen

Ik voel me meestal niet zo op mijn gemak in een groep, kan ik dit traject ook individueel volgen?
Dat horen we vaker, daarom werken we met een individuele intake en ga je voordat we in de groep samen komen al een keertje individueel met een van ons werken. De kracht van een groep wordt vaak onderschat, maar juist in een groep transformeer je razendsnel. Daarnaast ontmoet je zoveel waardevolle nieuwe mensen die jou echt zien en steunen in deze mooie ontwikkeling.

Ik heb al zoveel trainingen gedaan, niets werkt blijvend voor mij, het resultaat is altijd tijdelijk. Waarom zou dit nu wel werken?
We werken compleet anders! We gaan terug naar het allereerste begin van jouw leven en gaan daar helen wat nog pijn doet. Wij werken op het onderbewuste, dat gedeelte van je brein waar alle overlevingsmechanismen en patronen worden aangestuurd. Veranderingen die je hier aanbrengt zijn diep transformerend en definitief. Bij alle mensen zien we de zin in het leven, plezier en geluk terugkomen.

Hoe kan het dat wanneer ik naar deze training ga er dingen veranderen in mijn relatie(s)?
Veel van onze communicatie in relaties gaat onderbewust en non-verbaal, andere mensen zien dat in jouw uitstraling. In deze training ga je heel veel oud zeer helen. Hierdoor wordt jouw uitstraling anders: zacht en zelfverzekerd. Ook word je veel minder vaak getriggerd. Daar waar je voorheen verdrietig werd, kun je nu je schouders erover ophalen. Het gedrag van anderen heeft minder impact op jou en je kunt het bij de ander laten.

Moet ik me voorbereiden op deze training?
Je hoeft je van tevoren niet voor te bereiden. Tussen de trainingsdagen door kun je, als je dat wil, aan de slag met alles wat je geleerd hebt. Maar dat hoeft niet.

Het duurt nog heel lang voordat de training start, wat kan ik nu al doen?
Als jij heel graag eerder aan de slag wilt, kunnen we de individuele sessies al plannen en starten. Je bent van harte welkom.

Moet ik heel spiritueel zijn om deze training te kunnen volgen?
Nee hoor. Je hoeft geen aura's te kunnen zien of contact te hebben met je gidsen. We gaan wel met energetische oefeningen aan de slag en aan het eind van elke workshop dag krijg je een heerlijke healing. Daarvoor open staan is genoeg.