Behandelvormen

Deze behandelvormen pas ik toe in een natuurgeneeskundig consult

Reiki 

Met reiki leg ik mijn handen op verschillende plaatsen op je lichaam om zo te ontdekken waar de energie geblokkeerd is en niet meer vrij stroomt. Er zullen heel wat blokkades worden opgelost en je merkt direct vooruitgang. Dit werkt stimulerend voor jou en mij om je snel van de klacht af te helpen. 

Ik geef Reiki via het traditionele Reiki Usui systeem. Dit systeem is een traditie die door mondelinge overdracht wordt geleerd. Ik ben ingewijd in de tweede graad van dit systeem en afgestudeerd Reiki Practitioner.

Mocht reizen voor jou een probleem zijn dan kan ik ook een behandeling op afstand geven (dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar), mijn voorkeur gaat er naar uit je persoonlijk te ontmoeten.

Ontstress-oefeningen

In mijn praktijk kom ik veel verschillende mensen tegen en allemaal hebben ze gezondheidsklachten. Ze voelen zich uit balans, onrustig, vermoeid en hebben een tijdje hun eigen grenzen overschreden. Hierdoor voelen ze zich niet gelukkig en worden ze door hun gezondheidsklachten gehinderd om datgene te doen wat ze eigenlijk willen doen. 

Als je snel geneigd bent alleen maar in je hoofd te zitten of je gestresst te voelen, dan zal ik een aantal oefeningen met je doen die je te helpen om overdag stil te staan bij jezelf. Een van mijn favorieten is het ABC van ontstressen. Een geweldig hulpmiddel om je brein tot rust te brengen. 

Het leuke is dat je op heel concrete wijze geholpen wordt om in contact met je gevoel te zijn. Hierdoor zal je sneller merken of je over een grens gaat. En in de meest ideale situatie ga je rekening houden met je gevoel (en dus jezelf 😉). Dit leidt bijna altijd tot meer ontspanning overdag, waardoor je fitter blijft in je werk en thuis!

Meditatie

Een wandelend hoofd… Denk jij heel veel na en ben je nog maar nauwelijks in contact met je gevoel? Voel jij ‘gewoon’ niet zoveel? Vind je je lichaam maar hinderlijk? Dat is vaak een teken dat er te veel energie naar je hoofd gaat. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om nog aan te voelen wat goed voor je is.

Meditatie is dan een super goede oefening om de energie weer te balanceren. Meditatie is niet zweverig. Meditatie leert je om je aandacht te focussen… op jezelf en in contact te komen met wat daar allemaal is. Dat kan in het begin heel confronterend zijn, maar met een beetje doorzettingsvermogen levert meditatie jou rust en ontspanning. Meditatie is van onschatbare waarde om in contact te zijn met jezelf en weer te voelen wat jij en jouw lichaam nodig hebben.

Ik mediteer zelf dagelijks en leer de meeste mensen mediteren, dit kan een heel simpele lichaamsgerichte oefening zijn of een uitgebreide variant. Ik ben graag creatief om bij jouw mogelijkheden aan te sluiten en ervoor te zorgen dat jij ook de tijd neemt voor jezelf. 

Je voelende en rationele brein komen meer in evenwicht. Je kunt hierdoor beter aanvoelen wat je nodig hebt en dit ook onder woorden brengen! 

Je mindset aanpassen met Live the Connection

Een negatief zelfbeeld? Zijn anderen eigenlijk meer waard dan jij? Voel je je onzeker? Ben je vaak angstig? Een grote kans dat jij geregeld over je eigen grenzen gaat. Want jij moet jezelf continu bewijzen. Dit is schadelijk voor je gezondheid. Daarom is er aandacht voor het veranderen van je mindset en belemmerende denkpatronen. 

Dit doen we heel concreet en praktisch, door te testen in jouw onderbewuste. Dat kan heel confronterend zijn. Geregeld wijzen mensen alleen naar hun omgeving, die moet veranderen, terwijl we het meest kunnen beïnvloeden aan ons eigen handelen. Ik kijk naar jouw intentie en gedrag, naar wat je voelt en wat je nodig hebt om negatieve overtuigingen los te laten en om te buigen naar positieve overtuigingen. Mijn aanpak is gericht op voelen, begrijpen, erkennen en herkennen. 

Het is mijn overtuiging dat hoofd en hart dan weer in balans kunnen komen en je zelfherstellend vermogen direct wordt geactiveerd. Dit leidt vaak heel snel tot verbetering van je gezondheidsklachten. Ik ben praktisch van aard en zoek samen met jou de ruimte om weer in je eigen cirkel van invloed te komen. Binnen die cirkel ben je sterk en voel je je goed.

Ik werk met Live the Connection (en leer het jou in de  Lichter Leven Training) om jouw mindset positief te maken en van jezelf te houden. Live The Connection is een wetenschappelijk ondersteunde methode, die op alle aspecten van stress werkt (mentaal, emotioneel en fysiek). Je herstelt sneller van negatieve ervaringen.

Deze methode werkt op het onderbewuste, de database waarin alles wat we meemaken wordt opgeslagen. De kracht van deze methode is de snelheid en het feit dat je het zelf kunt doen zonder hulp van anderen. 

Goede Voeding

Buikpijn na het eten? Last van oprispingen, brandend maagzuur? Een zwaar gevoel na de maaltijd? Moe en weinig energie? Ieder jaar een kilootje zwaarder geworden, terwijl je oorspronkelijk slank was? Of gewoon nieuwsgierig naar wat nu gezond eten is…… Wat de aanleiding ook is, je bent van harte welkom voor een afspraak.

Water helpt je gezond te worden

We zijn allemaal uniek en dat maakt dat iedereen anders reageert op voeding. Maar een ding hebben we gemeen, we bestaan voor meer dan 70% uit water. Water is een fantastische hulp bij gezond worden. Dus ik zal je altijd vragen voldoende water te drinken. Daarnaast ben ik gehecht aan feiten en daarom vul je van tevoren voedingslijsten in en een uitgebreid intakeformulier. Hierdoor kunnen we op basis van wat en wanneer jij eet aanpassingen maken die jouw klachten verminderen.

Voedingslijsten bijhouden geeft inzicht

In de voedingslijst die je bij je afspraakbevestiging van mij ontvangt, houd je gedurende minimaal 3 en maximaal 5 dagen bij wat je eet en drinkt op welke tijdstippen. Deze input gebruik ik om onder andere te bepalen of het zuur‐base evenwicht in jouw voeding in orde is en of je voldoende water drinkt.

Intakelijst

Ik maak gebruik van een uitgebreide intake, waarbij ik vanuit de diverse invalshoeken bekijk hoe het met jou en jouw voeding gesteld is. Zo ben ik benieuwd naar je medische voorgeschiedenis, welke medicatie je gebruikt, wat je vroeger en nu lekker vindt en waar je afkeer van had, maar ook hoe je stoelgang is. Voeding is een breed begrip, ik kijk zo breed mogelijk naar jouw voeding.

Alles in jouw tempo

Aanpassing van je voedingspatroon betekent aanpassing van je leefstijl. Samen met jou bepalen we in welk tempo jij aanpassingen kunt doorvoeren. Ik hou er van om met haalbare doel te werken en ervoor te zorgen dat eten prettig blijft. De meeste mensen voelen zich na twee consulten al veel beter en energieker. Mijn uitgangspunt is dat we eerst met goede voeding het lichaam ondersteunen om zichzelf te herstellen.

Mocht het nodig zijn om met supplementen te ondersteunen dan zal dit later in het traject opgepakt worden. 

Voeding is zoveel meer dan eten

Voor mij betekent voeding zoveel meer dan eten. Je kunt jezelf op lichamelijk en emotioneel vlak voeden en beide hebben ze invloed op jouw gezondheid. Goede voeding betekent ook voldoende bewegen om je vertering te stimuleren. Lekker slapen, zodat jouw spijsvertering op volle toeren z’n werk kan doen en leuke sociale contacten waar jij door gevoed wordt.

Daarnaast ben ik zelf opgeruimd van karakter en heb ik gemerkt dat veel mensen zich voeden met negatieve gedachten, zelfbeeld en zware emoties. Goede voeding gaat dus ook over een gezond zelfbeeld met positieve gedachten en emoties. Om jezelf te voeden in plaats van te vullen, besteed ik dan ook graag aandacht aan stilte. Vanuit stilte ontstaat voeding op een hele diepe laag in jou. Ik ben iedere keer weer geraakt als mensen vanuit de stilte tot inzicht komen en zichzelf hierdoor zoveel beter gaan voeden op alle vlakken

Touch for Health

Telkens dezelfde terugkerende klacht? Raak je snel overprikkeld? Of voel je helemaal niets meer? Ervaar je stress of heb je te maken met een burn-out? Het zijn allemaal tekenen dat je niet meer in balans bent. Of anders gezegd dat het ergens in je systeem vastloopt. Met Touch for Health, de basis van kinesiologie sporen we de blokkades op en kom jij weer terug bij jezelf.

Zelf vind ik Touch for Health een hele mooie methode

Het is een systeem met vele behandelmogelijkheden waarbij je zonder dat je er altijd maar over hoeft te praten toch veel stress kunt afvoeren en inzicht kunt verkrijgen in jezelf. Deze methode is daarmee ook uitermate geschikt voor beelddenkers, kinderen en hoog sensitieve mensen.

We werken samen

Aan de hand van spiertesten zoek ik samen met jou uit welke energiebaan geblokkeerd is en wat nodig is om de energie weer vrij te laten stromen en jouw zelf herstellend vermogen te activeren. We bepalen wat de prioriteit is, of we moeten werken aan de structurele stress, biochemische of voeding gerelateerde stress, emotionele stress of energetische stress.

Een aantal gezondheidsklachten zoals; pijnlijke schouders, migraine, een trillende spier, rugklachten, vermoeidheid of stijve nek zijn goed behandelbaar met Touch for Health.

 

Er zijn verschillende manieren waarop we aan jouw klacht werken:

  • We voeren de stress af door op de vijf elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout) te gaan staan en hier de stress en blokkades op te heffen. Hierbij ervaar je zelf waar de disbalans zit en wat nodig is om weer in balans te komen. Het is een ervaringsgerichte methode om emoties vrij te laten stromen.
  • Emotionele stress release door het vasthouden van stress gerelateerde punten op je hoofd om vastzittende emoties los te laten;
  • Praten over emoties die je in de weg zitten om de energie vrij te laten stromen en in je brein nieuwe verbindingen maken waardoor de emoties er meer mogen zijn;
  • Op jouw plek gaan staan in het familiesysteem, waardoor jij gemakkelijker jouw plek kunt innemen in diverse situaties. Dit doen we door jouw binnenwereld en buitenwereld even belangrijk te maken;
  • We oefenen met lichaamsbewustzijn

Orthomoleculaire therapie

Chronische gezondheidsklachten, tomeloos vermoeid, burn-out, of valt je eten geregeld niet goed? Er zijn steeds meer aanwijzingen dat onze lichaamscellen niet goed worden gevoed als gevolg van onze levensstijl. Steeds meer onderzoeken tonen het belang aan van de juiste voeding bij het voorkomen en behandelen van chronische ziekten. Orthomoleculaire therapie is gericht op het optimaal voeden van onze lichaamscellen zodat de functie ervan kan verbeteren. Hierdoor wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Wat als goede voeding alleen niet werkt?

Voor mij is goede voeding altijd de basis. Goede voeding werkt! Maar soms heeft je lichaam het zwaar te verduren (gehad) en is het bijna niet mogelijk om de tekorten als gevolg van jouw ziekte weg te werken met goede voeding alleen. In dat geval ondersteunen we het lichaam tijdelijk met voedingssupplementen. Er is veel aandacht voor voeding en supplementen in de media. In mijn consulten test ik zowel via een orthomoleculaire intake als met behulp van technieken uit Touch for Health of een voedingssupplement bij jou past.

Bij burn-out, hormonale klachten en spijsverteringsklachten zet ik geregeld supplementen in met goede resultaten. Ook mensen met ADHD hebben baat bij supplementen. Het is vaak een tijdelijke boost die ervoor zorgt dat je lichaam tot rust komt en gifstoffen kan afvoeren.

Natuurgeneeskundig consult

Bij een natuurgeneeskundig consult benader ik je klacht vanuit diverse natuurgeneeskundige invalshoeken.

Ik doe een uitgebreide intake (die je vooraf ontvangt), waarin we samen kijken naar meerdere aspecten van jouw gezondheid. We starten met het in kaart brengen van jouw klacht, hoe deze is ontstaan en welke acties je al hebt ondernomen om weer beter te worden. Daarnaast kijk ik naar je voeding, leefstijl, mentale vertering, energie, terugkerende gedragspatronen en hoe je omgaat met jezelf en je omgeving.

Soms scan ik je (energie)lichaam op blokkades en doe ik een aantal oefeningen ter ontspanning. Ik werk waar mogelijk met een behandelplan, zodat het voor jou en mij duidelijk is wat de te volgen route is naar herstel.

Ieder traject is maatwerk”, maar in mijn aanpak zie ik met enige dichterlijke vrijheid de volgende elementen terugkomen:

Een aantal consulten kort op elkaar zodat jouw energie weer vrij kan stromen en jij je weer een stuk beter voelt;

Ontstressen van een aantal gebeurtenissen die emotioneel impact op jou hebben gehad;

Met behulp van energetisch werk en het doorbreken van de negatieve gedragspatronen wordt ballast afgevoerd.

Je komt tot diepe ontspanning en rust;

Een orthomoleculair voedingsadvies indien noodzakelijk;

Een kleine oefening voor thuis.

Over het algemeen zijn de eerste gezondheidseffecten na 3 weken merkbaar. Daarnaast merken veel klanten extra’s op zoals; beter slapen, je positiever voelen, een opgeruimd gevoel hebben en dit ook uitstralen.

Het kan voorkomen dat ik je door stuur naar een al dan niet (reguliere) zorgverlener. Ik werk vanuit de netwerk gedachte, dit houdt in dat ik contacten onderhoud met reguliere en complementaire zorgverleners om samen het beste resultaat voor jou te bereiken.

Zin om te werken aan herstel?

Boek dan hieronder jouw afspraak. Je bent van harte welkom in mijn praktijk aan de Tjaskerstraat 33 in Zwolle, ook online help ik je graag verder. 

 

  • De afspraak duurt 1,5 uur en kost € 155,- incl. btw
  • Je ontvangt een uitgebreid intakeformulier bij de afspraak bevestiging. Ik werk met een behandelovereenkomst, zodat het voor jou en mij duidelijk is op welke manier we werken aan herstel.
  • Voor geschillen ben ik lid van de geschillencommissie van de NIBIG.