Blog overzicht

Blijf op de hoogte en lees onze blogs

Wat geef jij jezelf cadeau?

Vandaag is het pakjesavond, ondanks het feit dat wij dit thuis al jaren niet meer vieren vind ik het wel leuk om eens even stil te staan bij cadeautjes geven. Ik mag geregeld zorgprofessionals trainen, dat is voor mij een cadeautje, ik vind het echte kanjers. Ze zijn sociaal, hebben een hart van goud, zijn niet vies van een beetje zelfreflectie en werken hard om anderen gelukkig te maken. Maar het lijkt wel alsof ze alleen maar cadeautjes geven aan anderen en zichzelf overslaan.

Lees verder

Spiritualiteit … pure liefde of hard werken om een behoefte te vervullen?

Ik ben er wel eens over aan het mijmeren… Wat maakt spiritualiteit nu zo aantrekkelijk voor mensen? Spiritualiteit is voor mij contact maken met liefde en me daar helemaal mee verbinden. Deze vorm van liefde is altijd beschikbaar. En juist die beschikbaarheid van liefde missen veel mensen in hun leven. Voor mijn gevoel is dat waarom mensen zo’n hang hebben naar het spirituele.

Lees verder

Loslaten doe je zo ...

Voor mij is loslaten stoppen met vasthouden, erkennen waaraan je gehecht bent en het dan liefdevol laten gaan en vertrouwen hebben in de goede afloop.

Veel mensen worstelen hiermee omdat de aandacht blijft bij het geforceerd iets willen loslaten, iets NIET meer willen doen, ergens NIET meer aan mogen denken, iets NIET meer willen voelen. En juist die intentie werkt NIET 😂

Helaas pindakaas, maar tijdens mijn retraite leerde ik iets heel eenvoudigs en het helpt mij gigantisch...

Lees verder