Reiki & ontspanning

In mijn praktijk kom ik veel verschillende mensen tegen en allemaal hebben ze wat gemeen. Ze voelen zich uit balans, onrustig, vermoeid of hebben een tijdje hun eigen grenzen overschreden. Hierdoor voelen ze zich niet gelukkig en worden ze gehinderd om datgene te doen wat ze eigenlijk willen doen. Ik zorg met Reiki behandelingen voor diepe ontspanning, waardoor jij weer meer tot rust komt en er ruimte ontstaat om je weer prettiger te voelen.

Elementen van mijn aanpak

“Ieder traject is maatwerk”, maar in mijn aanpak zie je met enige dichterlijke vrijheid vaak de volgende elementen terugkomen:

  • 4 Reiki-behandelingen in 1 week zodat je energie weer vrij kan stromen en jij je weer een stuk beter voelt;
  • Deze Reiki-behandelingen worden aangevuld met gesprekken en/of andere behandelingen om ervoor te zorgen dat je energie op peil blijft én je inzicht krijgt in jouw patronen die ervoor zorgen dat je zo uit balans bent en dit niet weer gebeurt;
  • Voedingsadvies indien gewenst;
  • Een kleine oefening voor thuis.

Over het algemeen zijn de eerste effecten na 1 week merkbaar. De mensen die je voor zijn gegaan zeggen dat ze zich meer ontspannen voelen en de energie weer vrijer kan stromen. De ervaring leert dat je na 10 behandelingen klaar bent. Dan kan de onrust plaats maken voor een gevoel van ruimte & innerlijke rust. Hierdoor weet je weer wat je zelf nodig hebt en ben je in staat om “gezonde” keuzes te maken. Daarnaast is er vaak een aantal prettige bijkomstigheden zoals; beter slapen, je positiever voelen, een opgeruimd gevoel hebben en dit ook uitstralen.

Behandelingen volgens het traditionele Reiki Usui systeem

In een reiki behandeling leg ik mijn handen op verschillende plaatsen op je lichaam om zo te ontdekken waar de energie geblokkeerd is en niet meer vrij stroomt. Door een week intensief te behandelen zullen heel wat blokkades worden opgelost en wordt direct vooruitgang boekt. Dit werkt stimulerend voor zowel jou als mij om je snel weer van de klacht af te helpen.

Deze behandeling geef ik via het traditionele Reiki Usui systeem. Dit systeem is een traditie die door mondelinge overdracht wordt geleerd. Ik ben ingewijd in de tweede graad van dit systeem en afgestudeerd Reiki Practitioner.

Mocht reizen voor jou een probleem zijn dan kan ik ook een behandeling op afstand geven, mijn voorkeur gaat er echter naar uit je persoonlijk te ontmoeten.

Inzicht krijgen in jouw patronen

Je weer een stukje beter voelen is natuurlijk heerlijk! Maar het schiet natuurlijk niet op als je hier vanuit mijn praktijk opgeladen naar huis gaat en dan vervolgens weer op de oude voet door gaat. Het is de bedoeling dat we samen ontdekken hoe het nou komt dat je zo over je grenzen gaat. Vervolgens gaan we aan de slag om ervoor zorgen dat jij je volgende energiedip voor blijft.

Tijdens de behandelingen zullen we stil staan bij wat er bij jou speelt en geef ik je handvatten om het anders te doen. Heel concreet en praktisch, zodat je direct aan de slag kunt. Ik vind het altijd weer een uitdaging om erachter te komen wat er speelt en om je bewust te maken van de mogelijkheden om de dingen anders aan te pakken. Dit probeer ik te doen met de nodige humor, waardoor het niet alleen maar serieus is en we ook gewoon lol kunnen hebben.

Je weer een stukje beter voelen is natuurlijk heerlijk! Maar het schiet natuurlijk niet op als je hier vanuit mijn praktijk opgeladen naar huis gaat en dan vervolgens weer op de oude voet door gaat.

Oefening thuis

Als je snel geneigd bent alleen maar in je hoofd te zitten of je gestresst te voelen, dan zal ik een aantal oefeningen met je doen die je te helpen om overdag af en toe eens stil te staan bij jezelf. Het leuke is dat je op heel concrete wijze geholpen wordt om contact te houden met je gevoel. Hierdoor sta je eerder stil bij je gevoel, mag het er zijn en in de meest ideale situatie ga je rekening houden met je gevoel (en dus jezelf 😉 ).

Dit leidt bijna altijd tot meer ontspanning overdag, waardoor je fitter blijft in je werk en thuis!

Voor jou?

Ik wil jou graag terugbrengen bij je gevoel, je bewust maken van de gezonde keuzes die je hebt, zodat jij weer in balans komt en je gezondheid ook.

Zullen we elkaar ontmoeten?