OVER MIJ

Mijn naam is Marije en ik zie veel mensen om me heen die geweldig hard hun best doen om op alle terreinen succesvol te zijn. Ze werken hard, zijn perfectionistisch en hebben veel verantwoordelijkheid, runnen een gezin, hebben een actief sociaal leven, sporten om fit te blijven, …… aan de buitenkant ziet het er allemaal goed uit. Echter, als we wat beter kijken en deze mensen eerlijk naar zichzelf zijn, weten ze dat er iets ontbreekt. Ze voelen zich geregeld moe, hebben vage buikklachten, slapen niet zo lekker, ervaren spanning en missen tijd en ruimte voor zichzelf. Deze mensen zijn zich er al van bewust dat er iets moet gebeuren om weer net zo sprankelend te zijn als vroeger.

Gezonder en gelukkiger

Ik wil mensen graag ondersteunen om weer zelf te kunnen voelen, de balans tussen hoofd & hart te herstellen, waardoor je gezonder & gelukkiger wordt! Al vanaf mijn puberteit heb ik namelijk de sterke overtuiging gehad dat ieder mens gelukkig & gezond kan zijn als hoofd & hart in balans zijn.

Als één van deze elementen (en dat is vaak het hoofd) de boventoon voert, ontstaan op lange termijn gezondheidsklachten. In onze maatschappij waarin hard werken, status & geld verdienen zo belangrijk zijn geworden, heeft het hoofd de overhand gekregen en is het hart wat ondergesneeuwd geraakt. Lichamelijke signalen worden vaak niet (h)erkend, waardoor we pas ingrijpen als het al veel te laat is. Mensen krijgen te maken met stress, slapeloosheid, onrust, burn-out en andere gezondheidsklachten als gevolg van het (vaak jarenlang) negeren en onderdrukken van het gevoel.

Marije

Gezondheidsklachten, gedrag en voeding

Van nature ben ik geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheidsklachten, gedrag en voeding. Ik ben deskundige in het achterhalen van jouw gedragingen/patronen die je belemmeren in het gezond en gelukkig zijn. Daarnaast zie ik altijd mogelijkheden om rust & ruimte te creëren. Door met je te praten of je te behandelen komt de rust weer in je lichaam. Hierdoor ben jij weer beter in staat om dichter bij je gevoel te blijven en “gezonde” keuzes te maken. Voor mij staat als een paal boven water dat voeding ook een belangrijke veroorzaker is van gezondheidsklachten. Grappig genoeg, niet alleen van lichamelijke ongemakken, maar ook van mentale ongemakken. Gelukkig is er veel aandacht voor voeding in de media. Voor mij een mooi moment om er echt werk van te maken. In mijn persoonlijke kring gaf ik al jaren voedingsadvies, gebaseerd op m’n gevoel, nu heb ik tijdens mijn studie tot paramedisch natuurgeneeskundige ontdekt hoe leuk de theorie achter voeding is en kan ik theorie en praktijk bij elkaar brengen. Goede voeding werkt!

Weer in balans

Kort gezegd ik heb mijn passie ontdekt en wil jou graag terugbrengen bij je gevoel, je bewust maken van de gezonde keuzes die je hebt, zodat jij weer in balans komt en je gezondheid dus ook! Dit is mijn Spirit, dit is waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Herken jij je in bovenstaande? Wil je hierin ondersteund worden en je in een paar weken een ander mens voelen? Kijk dan op onder het kopje Wat kan ik voor u betekenen? of maak direct een Afspraak. Wil je meer over me weten, lees dan m’n blog. Hartelijke groet Marije Akkerman

Wat kan ik voor je betekenen?

Bij natuurgeneeskundig consult benader ik je klacht vanuit diverse natuurgeneeskundige invalshoeken.
Ik gebruik daarvoor verschillende werkvormen.

  • Goede voeding werkt
  • Ontstress en ontspan
  • Touch for Health
  • Levenskunst
  • Orthomoleculaire therapie