Over leven & overleven

Blogbericht-foto Overleven

Vorige week had ik zo’n week. In het weekend was ik aan het klussen op onze boot (geen nieuwe, een tweedehandse). Mijn familie is nogal van de boten en ook wij zijn nu overstag. Eén van onze lijfspreuken is “koop een boot, klus je dood”. Ik dacht eigenlijk dat het allemaal nog wel mee viel.

Nou mooi niet dus; inmiddels zijn we al een maand druk aan het klussen en is het einde nog niet in zicht. Maar goed, het werken aan zo’n boot is best meditatief en daar ben ik wel van. Een hele dag schuren is een perfect middel om je gedachten eens rustig te laten uitrazen. Eén van die gedachten die me meerdere keren lastig viel was; “oef, wat komt er toch een volle week aan” en dan daarbij zo’n zeurderig gevoel in je borststreek. Overdag interim klussen, 2 nieuwe klanten voor m’n praktijk, dat is al snel 10 behandeluren, ach en ik had ook bedacht ik de teksten voor de website klaar zou hebben om dan vervolgens het weekend erop weer 2 dagen te gaan klussen….. vermoeiend idee vind je niet?

Het grappige was dat ik tot woensdag nodig had om niet alleen te herkennen dat het om een drukke werkweek ging, maar ook om te erkennen dat ik niet van de tijdsdruk en spanning hou die daar dan voor mij bij komt kijken. Hoe grappig is het niet dat je ’s avonds tegen een klant zegt dat het zinvol is om ondanks drukte wel je eigen ruimte te creëren. En dat, als je een beetje creatief bent, je dit ook echt gaat lukken. Nou dus……….. op woensdag bedacht ik me gelukkig dat je een planning hebt om in te schuiven als dat nodig is. Dus meteen een vriendin geappt en voorgesteld om vrijdag eens lekker naar de markt te gaan.

De ruimte die deze actie teweeg heeft gebracht is enorm! In ontspande direct met het vooruitzicht om lekker naar de markt te gaan en bij te kletsen met m’n vriendin. De spanning gleed van me af. Weet je wat nu zo grappig is, na al dat klussen had ik die website teksten zo geschreven.

2 reacties

 • Lieverlos

  07.04.2017 at 11:21

  Hahah, wat leuk om te lezen! Je website is in ieder geval goed uit de verf gekomen, ik hoop je boot ook! Marjan – coach Lieverlos

  • Marije Akkerman

   13.04.2017 at 15:03

   Hoi Marjan, dank voor het compliment en ja hoor, die ligt alweer lekker in het water, laat die zomer maar komen! Groet Marije