Op een onbewoond eiland

 

Daar zou ik willen zijn… Ken je dat liedje nog, helaas is het niet zoals velen van ons zich voelen als je je gevoelsmatig op een onbewoond eiland bevindt. Je bent onder de mensen, werkt hard en toch voel je je alleen, moederziel alleen. 

 

 

Je bent niet alleen op je onbewoonde eiland, ik was er ook!

 

En ik kan het weten, want ook ik heb het gedaan. Mezelf helemaal wegcijferen om iedereen maar te geven, zonder mezelf nog te geven. Vele moeders zullen zich hierin herkennen. Minder werken, want je wil zelf voor je kinderen zorgen. Maar na de scheiding baal je er wel van.  Jij hebt zo hard gewerkt om het thuis voor elkaar te krijgen en nu zit jij gevoelsmatig met de gebakken peren. Ook nu ben je hard aan het werk om de kinderen op te voeden. Jij regelt wel dat gezonde eten en alles wat ze (voor jouw gevoel) niet krijgen aan de andere kant. Eigenlijk ben je aan het compenseren. Ik leef met je mee, je werkt echt keihard.

 

En je bent niet alleen, met jou zijn er vele vrouwen die dit doen. Het zit zo in onze natuur om voor onze kinderen te zorgen, ons heel verantwoordelijk te voelen voor het welzijn van de kids. Zeker na een scheiding, want die heeft hoe dan ook impact. Impact op jou (je hele leven is veranderd). Maar dat is niet het ergste, er zijn ook onschuldige kinderen betrokken. Op hen heeft het ook impact en dat had je natuurlijk graag voorkomen. En toch kan het niet verder zo, dat weet je al wel. Dit houd je niet vol.

 

Het valt niet mee om van je onbewoonde eiland af te stappen en te zien dat jij het mede gecreëerd hebt.

 

Oef, voel je hoe zwaar het leven is op dit onbewoonde eiland? En het is niet onbewoonbaar hoor dit eiland. Jij gaat jouw eiland weer bewoonbaar maken en dat start met een beetje inzicht. Inzicht 1: Niemand vindt het op lange termijn leuk om met slachtoffers om te gaan. We willen allemaal graag horen bij succesvolle en gelukkige mensen. Kijk zelf maar, het is fijn om je met gelukkige mensen te omgeven, je wordt daar zelf ook direct weer blijer van. Inzicht 2: Bijna niemand vindt het leuk om om te gaan met mensen die niet kunnen ontvangen. Tsja, misschien wil je nu eigenlijk het liefste stoppen met lezen, maar als je die neiging voelt, vraag ik je uit de grond van mijn hart om door te lezen. Mij heeft dit inzicht heel veel gebracht. Straks weet je hoe jij de eenzaamheid kunt doorbreken! 

 

De waarheid is soms hard. Samen maken we het zacht en kan jij het geluk weer voelen … 

 

Zet de intentie dat jij uit dit stuk tekst leert wat jij nodig hebt. Het ene gedeelte is misschien wel van toepassing, terwijl een ander gedeelte niet van toepassing is. Haal eruit waar jij wat aan hebt. En hé, de waarheid is soms helemaal niet zo leuk om te horen/lezen, maar hij helpt je wel om de door jou ingezette patronen te doorbreken. Weet dat je niet alleen bent en dat het echt mogelijk is om je weer verbonden en gelukkig te voelen.

 

Natuurlijk ben je vanuit liefde gaan zorgen voor je kids en met de allerbeste bedoelingen. Je houdt van ze en wil ze alles geven en meer…. En precies daar gaat het mis. Dat stukje ‘MEER’ …. Want waar ben jij dan zelf nog? Je kunt alleen geven wat je zelf in de aanbieding hebt, wat in jou overvloedig stroomt. Ik kan geen liefde geven als ik mezelf niet liefdevol voel. Daarnaast kan ik geen oprechte aandacht geven als ik mezelf geen aandacht geef. Hoe kan ik een ander liefhebben als ik mezelf niet lief heb of mezelf de liefde niet gun? Daarnaast is ontvangen heel moeilijk als je zo hard werkt. Wij vrouwen hebben tijd nodig om lekker te ‘zijn’ en onszelf te vertroetelen. 

 

Lief  zijn voor jezelf is de oplossing om van je onbewoonde eiland af te komen!

 

Lieve vrouwen als je stiekem je maag een beetje voelt samenkrimpen start dan eens met lief zijn voor jezelf. Geef jezelf eens een beetje ruimte zodat jouw onbewoonde eiland weer een schiereiland kan worden. Doe het in kleine stapjes, die je vol kunt houden, geef jezelf dagelijks wat je nodig hebt.

 

Een paar handige tips:

 

  • Doe dat op een vast momentje, het liefst elke dag
  • Pak een moment waarop je tegen je kids kunt zeggen (als je die hebt) ‘Ik doe even iets voor mezelf en alleen als het huis in brand staat mag je me storen anders moet je wachten met je vraag tot ik weer terug ben.’
  • Sta er desnoods eerder voor op

 

Dan vertrek je naar je eigen plekje en geef je jezelf een momentje aandacht, schrijf eens wat bemoedigende woorden in je dagboek. Waar ben je dankbaar voor? Wat wil je nog graag doen in je leven? Maak dat ene extra lekkere kopje koffie of thee met aandacht voor jezelf, mediteer, mediteer op lief zijn voor jezelf. 

 

Ik heb vandaag gemediteerd, ik doe deze meditatie geregeld, hij helpt mij enorm. Het is de meditatie van Joe Dispenza, Blessings of the energy centers. Hij helpt mij gigantisch bij het creëren en voor me zien wat ik nodig heb. Doe hem met de intentie om lief te zijn voor jezelf. Doe het, minstens vijf keer de komende twee weken dan zal je zien dat jij jezelf een boost hebt gegeven in lief zijn voor jezelf. Laat je me weten hoe het jou vergaat. Ik hoor het graag van je.

 

Liefde vermenigvuldigt door het te delen

 

En als je het niet weet, vraag het me wat lief zijn voor jezelf is. Vraag het mij, je vriendinnen, kom in gesprek en leer van elkaar! Wij vrouwen hebben lang genoeg in competitie geleefd, het wordt tijd dat we weer naast elkaar gaan staan en onze vertrouwde ‘sisterhood’ weer oppakken. Bel mij of stuur een mailtje, ik word blij van delen. Delen is lief, stuur deze blog naar een vriendin die het ook kan gebruiken. Laten we samen de wereld een beetje liever maken. 

 

Ik ontwikkel een programma voor vrouwen die alleen zijn, vrouwen die zichzelf gelukkig willen maken en die er helemaal voor gaan hun eigen verlangens te leven. Heb jij er ook zin in? Laat je gegevens voor me achter.

 

We doen het samen, jouw onbewoonde eiland bewoonbaar maken…

 

Ook nu al kan je een flinke boost geven om samen met anderen van je onbewoonde eiland af te stappen, ik geef nl. supergave workshops en er is er eentje waarin LIEFDE & ZELFLIEFDE de boventoon voert en dat is de Kernmodule. Daar ga je samen met anderen helemaal terugkomen bij jouw eigen kern en kom je weer helemaal in verbinding met jouw gevoel. Je gaat breken met die ontiegelijke hoge werkdruk en weer volop genieten van het leven!

 

Alles, maar dan ook alles komt in een ander perspectief te staan. Je gaat dankbaar zijn voor de mensen waar je je nu aan irriteert, je gaat lachen om dingen waar je nu alleen om huilt, je gaat nieuwe mogelijkheden ontdekken. En het meest leuke is, dat je het samen doen, met allemaal mooie en unieke mensen. Mijn groepen zijn klein en intiem. Veilig om in te leren. Ik ga je alles geven om als een ander mens naar huis te gaan!

 

Zie je het al voor je? Voel je de energie die weer vrij gaat stromen? De kans om het verleden los te laten en weer vogelvrij te zijn! Het is echt genieten. Met een glimlach op mijn gezicht, ontmoet ik je graag om jou alles te geven wat jij nodig hebt om zelf weer helemaal volop te stralen en je mooie, eigen unieke zelf te laten zien. Genietend van het leven en de kids.

 

Nog geen reacties

Sorry, er kunnen op dit bericht geen reacties gegeven worden