Maagzuur klachten verhelpen

Maagzuur is hartstikke vervelend en op lange termijn ook schadelijk voor je onder andere je slokdarm. Met behulp van goede voeding (soms tijdelijk aangevuld met een supplement) is het meestal mogelijk om de maagzuurklachten te verhelpen.

 

1. Voeding aanpassen

Door een aantal simpele aanpassingen in je drinken en eten kan er al veel verlichting ontstaan. We staan uitgebreid stil bij je huidige voedingspatroon en gaan daar een aantal slagen in maken. Aanpassen van voedingsgewoontes is een langzaam proces. Gewoontes hebben de tijd nodig om te veranderen. Dus we doen het in jouw tempo. Waar je in ieder geval direct mee kan starten is niet meer drinken bij de maaltijd en natuurlijk meer groente eten.  Meestal hebben we 2 tot 3 consulten nodig om volledig “maagzuur-proof” te gaan eten.

 

Wist jij dat koolzuurhoudend drinken een veroorzaker kan zijn van teveel maagzuur?

 

2. Maagzuurremmer afbouwen

Als je al langer bekend bent met maagzuurklachten slik je vaak ook een maagzuurremmer (Rennie, Omeprazol, etc.). Deze medicatie vermindert de maagzuurklachten zeker, maar zorgt ook voor een aantal nieuwe klachten. Zo wordt je maag door deze medicatie meer basisch en verloopt de eiwitvertering minder goed. Het gevolg is dat je darm en alvleesklier steeds harder moeten werken om de eiwitten te verteren. Vitamines en mineralen worden minder goed opgenomen. Nieuwe klachten zoals een slechte stoelgang steken de kop op.

 

Veel erger is het nog dat maagzuurremmers je B12 voorraad langzamerhand uitputten. Dit is in de reguliere geneeskunde nog maar amper bekend. Door een B12 tekort voel je je moe, moe en nog eens moe. Je bent op een gegeven ogenblik niet meer vooruit te branden. Wat mij betreft is het doel dus altijd om de maagzuurremmer helemaal af te bouwen. Ik test energetisch of dit voor jou haalbaar is en het afbouwen doe je uiteraard in overleg met je huisarts.

 

3. Ontspannen van de maag

Ook bij maagklachten is er vaak meer aan de hand dan alleen voeding. We onderzoeken als jij daar open voor staat samen wat jij lastig vindt om te verteren en dit behandelen we dan. Vaak komen er dingen uit als : jezelf een hoge norm opleggen, werkdruk, etc. In het consult neem ik behandeling hiervan mee. Meestal gebruik ik hiervoor de Emotionele Stress Release methode. Dit is een eenvoudige oefening waarbij je zittend op een stoel alle spanningen kunt neutraliseren.

 

Wil jij ook graag van je maagzuurklachten of maagzuurmedicatie af dan ben je welkom in mijn praktijk voor alternatieve geneeswijze in Zwolle (Stadshagen). Je kunt hier direct een afspraak maken in mijn agenda.

Nog geen reacties

Sorry, er kunnen op dit bericht geen reacties gegeven worden