Levenskunst

Soms zit je even helemaal vast, je weet eigenlijk niet meer waarom je zo moe, onzeker of gestrest bent, je hebt terugkerende gezondheidsklachten zoals migraine, oververmoeidheid, infecties, ontstekingen of je hebt weinig zin om weer naar je werk te gaan. Voor je gevoel beland je iedere keer in dezelfde, ongewenste situatie. Om dit te doorbreken, onderzoeken we wat jouw belemmerende gedragspatronen zijn. Zodat je in de toekomst anders kunt handelen.

Jij en jouw gedrag centraal

Tijdens de natuurgeneeskundige behandeling is ook aandacht voor levenskunst. De psyche van de mens bepaalt in hoge mate jouw gezondheid. We staan stil bij wat er in jouw leven speelt en ik geef je handvatten om situaties anders te zien en aan te pakken. Hierbij ondersteun ik dit door de stress van deze situaties af te halen. Ik gebruik hiervoor technieken als EFT, ESR en de vijf elementen van TFH. Dit is heel concreet en praktisch, maar soms ook confronterend. Geregeld kijken mensen alleen naar hun omgeving, terwijl we het meest kunnen beïnvloeden aan ons eigen handelen. Ik kijk naar je  intentie  en naar je  gedrag, naar wat je voelt en wat je nodig hebt om negatieve overtuigingen los te laten. Mijn aanpak van levenskunst is gericht op voelen, begrijpen, erkennen en herkennen. Het is mijn overtuiging dat hoofd en hart dan weer in balans kunnen komen en je zelfherstellend vermogen direct wordt geactiveerd. Dit leidt vaak heel snel tot verbetering van je gezondheidsklachten. Ik ben praktisch van aard en zoek samen met jou de ruimte om weer in je eigen cirkel van invloed te komen. Binnen die cirkel ben je sterk en voel je je goed.

Humor

Ik vind het altijd weer de uitdaging om erachter te komen wat er speelt en om je bewust te maken van de mogelijkheden om de dingen anders aan te pakken. Dit probeer ik te doen met de nodige humor, waardoor het niet alleen maar serieus is en we met plezier aan het verbeteren van jouw gezondheid kunnen werken.

Levenskunst & Spiertesten

Door mijn opleiding Touch for Health kan ik ook met behulp van spiertesten onderzoeken op welk gebied een doel voor jou haalbaar is en waar nog werk aan de winkel is. Ik werk dan met de meridianen, emoties, metaforen, klanken, geluiden. Dat wat nodig is om jou en je doelstelling in balans te brengen. Zodra een doel in alle gebruikte spieren een sterk resultaat geeft, zal je merken dat je doel goed geankerd is in jouw lichaam. Je voelt je sterk en hebt er zin in!

Voor jou?

Ik wil jou graag terugbrengen bij je gevoel, je bewust maken van de gezonde keuzes die je hebt, zodat jij weer in balans komt en je gezondheid ook.

Zullen we elkaar ontmoeten?