Kinderen ~ Angst om te spreken

sfeerbeeld van een vlinder op een bloem, dat symbool staat voor het kind dat vrij is van angst en rond fladdert door het leven.

Ik durfde tegen de ouders van mijn vriendin te praten en dat voelde heel fijn!

 

Dat vertelde mijn “puberklantje” me toen ik haar vroeg of ze nog wat gemerkt had van de vorige behandeling. Wauw, wat fijn voor je! Mijn hart maakt een sprongetje van geluk. Want dit zijn de dingen waar het voor mij om gaat. Een kind dat zich vrij en zeker voelt om te kunnen spreken. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat er kinderen zijn die angst voelen bij het aanspreken van een volwassene. Daar wil ik me voor inzetten.

 

We zien elkaar zo eens in de 3 weken, meestal een uurtje, soms iets langer en soms iets korter. De eerste keer besteed ik bijna altijd aandacht aan elkaar leren kennen en aan “geaard zijn”. Door samen een paar oefeningen te doen, voel je ineens dat je hoofd heel vol zat en nu weer helder wordt. Meestal zijn je voeten dan heel zwaar geworden. De keren daarop werken we telkens aan een onderdeel ┬ádat betrekking heeft op vrij kunnen spreken.

 

Vrij kunnen spreken in plaats van angst voelen daar werken we aan

 

Sommige dingen zijn heel tastbaar, zoals het keelgebied ontspannen. Doordat je de spieren in dit gebied ontspant, wordt het gemakkelijker om te praten. Andere dingen zijn wat onwerkelijk, voelen welke emoties er in je buik zitten. We gaan ze samen loslaten als je ze niet meer nodig hebt. Dat vraagt best wat moed en vertrouwen in elkaar om dit te doen.

 

Kinderen weten heel veel zelf, ik heb het geluk dat ik even met ze mag optrekken om ze te laten zien dat ze het eigenlijk gewoon zelf kunnen. Vandaar ook deze vlinder in onze tuin. Een vlinder staat voor mij voor vrijheid, door het leven fladderen zonder angst, zonder remming, gewoon lekker zijn wie je bent.

 

Heb jij ook een puber die wat hulp kan gebruiken? Bel gerust voor het maken van een afspraak!

Nog geen reacties

Sorry, er kunnen op dit bericht geen reacties gegeven worden