Gevoelig of weinig vertrouwen

Ik ben zo sensitief dat ik alles van anderen voel, ik ben er de hele dag mee bezig. Hierdoor  heb ik dus echt extra tijd nodig om alle prikkels te verwerken. Ik hoor het haar nog zeggen en ik vraag haar of ze eerlijke feedback van me wil. Ja dat wil ze. Ik leg haar het verband uit tussen prikkels van anderen waarnemen en je eigen grenzen. En nog belangrijker over  ‘vertrouwen’, het vertrouwen dat je hebt in een ander of juist niet.

 

Er is een relatie tussen gevoelig zijn en weinig vertrouwen hebben in anderen

 

Ja, …. Dat is even wennen om te horen. Maar ik meen het echt. Er is een relatie tussen de mate van vertrouwen die jij als mens hebt in jezelf en in anderen en de mate waarin jij de gevoelens van anderen waarneemt. Zodra jij de ander volledig vertrouwt, hoef je namelijk de gevoelens van anderen helemaal niet waar te nemen om je toch veilig te voelen. Zolang je alles wil voelen heb je dus de neiging om degene van wie je het voelt niet helemaal te vertrouwen. Ik laat nu de therapeutische sessie even buiten beschouwing hè, want daar heeft het natuurlijk een functie om mede waar te nemen, daar betaalt de klant je dan voor, omdat de klant het zelf tijdelijk niet kan.

 

Maar in het dagelijks leven hoor ik zoveel mensen over de gevoeligheden en de prikkels van anderen, dat ik je toch eens wil uitdagen. Ik wil je uitdagen om na te gaan hoeveel vertrouwen je eigenlijk hebt in het kunnen van anderen….

 

Kan jij ermee stoppen?

 

En daarnaast doe jij er je best voor om alles te voelen van anderen, zet jij jezelf aan? Kan je jezelf ook weer uitzetten? Ik vind het reuze interessant.

 

Waar zou jij het liefste je energie aan besteden, aan het realiseren van je eigen leven of aan het oppassen op andere mensen? Het klinkt misschien een beetje flauw of hard. Maar voel het maar eens, waar wil jij je energie aan besteden? Je hebt maar een keer energie uit te geven en alleen jij kunt bepalen waaraan je jouw energie aan uitgeeft. Wat brengt het jou dat je de gevoelens van een ander waarneemt? En heb je wel eens stilgestaan bij het feit dat jouw vertaling van die gevoelens alles over jezelf vertelt en eigenlijk helemaal niets over de ander… Als je niet uitkijkt ga je aan de haal met jouw interpretatie en projecteer je die met hetzelfde gemak bij anderen. Ik wil je uitdagen om eens STOP te zeggen tegen deze gevoelens van anderen en ga eens helemaal stil staan bij wat je eigenlijk zelf voelt.

 

Geen keuzevrijheid… dan is er stress en dat kost energie

 

Kom je er niet bij? Kan je niet vrij kiezen om aan of uit te staan? Dan heb je zeker stress om bij jezelf te blijven en vind je het schijnbaar heel spannend om bij jezelf en jouw eigen gevoelens stil te staan.

 

Het is aan jou, maar ik zou je echt willen laten weten dat het niet nodig is. Hoe meer vertrouwen jij hebt in anderen en jezelf, des te minder je zult voelen van de ander. Maar ook des te meer jij erop vertrouwd dat je in interactie met de ander prima weet wat nodig is. Dit kan dus zonder de pijn en ellende van anderen mee te dragen. Het is een talent – sensitief zijn – jazeker, maar er is geen sprake van talent als jij jezelf niet kunt manifesteren. Omdat jouw tijd op gaat aan het verwerken van prikkels van een ander. Dat is nou eens echt een sensiwaste of time.

 

Gun jij jezelf ook een prikkelvrij/arm leven en weet je even niet hoe te beginnen? Ik help je graag, zoals altijd, liefdevol, soms scherp en kritisch. Maar meestal met de nodige humor om jou uit te dagen helemaal jezelf te zijn. Liefdevol en gevoelig voor wat jij zelf nodig hebt.

 

Kom je ook op 24 juni naar de meest fantastische training om jouw gevoeligheid voor jezelf in te zetten? Dan weet ik zeker dat jij op 27 juni zegt dat je veel meer ontspannen in je lijf bent en meer ruimte hebt voor je eigen gevoelens en niet meer zo in beslag wordt genomen door anderen.

 

Dit levert het jou op als je anderen blijft voelen:

  • je wordt leeggezogen door de ervaringen van anderen;
  • je wordt moe van het continu aan staan en de ander voelen;
  • je raakt steeds verder van jezelf af en weet niet meer welke gevoelens van jou en van de ander zijn.

 

Dit levert het jou op als je jezelf gaat voelen:

  • je houdt energie over die je kunt inzetten om leuke dingen te doen;
  • je weet wat jij nodig hebt om in balans te blijven;
  • je maakt eenvoudig onderscheid of iets van jou of van de ander is;
  • je voelt je niet meer schuldig als je voor jezelf kiest.

 

Gun het jezelf en de mensen om je heen op om eigen benen te staan.

 

En geniet, geniet volop van jouw gevoeligheid! Straal jouw mooie zachte energie uit naar anderen en omring je met mooie mensen. Maar geniet ook van het feit dat de mensen om je heen zullen opstaan, zonder dat jij hiervoor hoeft te werken. Laat je verrassen en vertel me welke kleine wondertjes jij meemaakt.

 

Liefs Marije

Nog geen reacties

Sorry, er kunnen op dit bericht geen reacties gegeven worden