Fascinerend?! Een stalker

fascinerend of niet een stalker?

Ik zit op de bank bij een vriendin en zoals gewoonlijk vliegt de tijd. Theetje erbij en we kletsen en kletsen. Direct de diepte in, het gaat vanzelf. Ze vertelt dat ze zo’n (voor haar) onbegrijpelijke aantrekkingskracht heeft op mannen, ze willen met haar op de foto, haar het hof maken voor een dag en vriendschap. Geregeld moet ze deze mannen teleurstellen en met de nodige kracht voor haar eigen grenzen op komen. Ze gebruikt het woord ‘stalker’. De drang tot contact van deze mannen is bijna obsessief. Ze vindt het fascinerend!

 

 

Nu wil ik vooropstellen dat ik niks tegen mannen heb, ik kan me van alles voorstellen bij het aantrekkingsvermogen van deze vrouw. Maar toch … het voelde niet pluis. Luister, huiver en leer, want daar gaat het me om.

 

Mannen gaan over haar grenzen

 

Ze noemt meerdere voorbeelden in relatie tot mannen, van aandringen op LinkedIn tot ‘vriendin’ voor een dag tijdens een werksessie. Ik word er innerlijk misselijk van als ik het hoor en kwaad ook, maar dat laat ik niet blijken. Hoe komt dit toch Marije? Haar grenzen zijn vaak overschreden, weet ik. Wie grenzeloos gedrag heeft meegemaakt als slachtoffer of als dader, weet als geen ander dat je zelf moeite hebt met grenzen. Ik ken haar, mocht haar eens van dichtbij voelen en weet dat ze eigenlijk heel lief en zacht is vanbinnen. Een vrouw met potentie, ze heeft het echt allemaal … the looks & the brains. Maar bovenal is ze puur en mooi vanbinnen, daar ben ik dan voor gevallen.

 

Daders & slachtoffers zijn als magneten

 

Ik vraag haar wat het met haar doet, dit gedrag van mannen in relatie tot haar? Ze zegt dat ze het fascinerend vindt. Hoe is het toch mogelijk Marije, echt het gebeurt iedere keer weer, laatst nog en ze vertelt een verhaal dat mij wederom kwaad maakt. Ik vertel haar dat daders & slachtoffers elkaar opzoeken, het zijn net magneten. Dus zolang je ‘het grenzeloze’ bij jezelf niet oplost, blijft het in stand en zal je ook daders aantrekken. Maar goed, ik had nog niet echt een antwoord gekregen op mijn vraag.

 

Wat doet dit met jou? Wat voel je erbij? Het blijft even stil…

 

‘Eigenlijk weet ik het niet, zegt ze.’ Ik leg haar uit dat het feit dat ze het niet weet, het niet voelt, betekent dat ze ‘vertrokken’ is. Dat ze uit verbinding is met zichzelf en dus ook met de ander. Ze schrikt, ik zeg haar wat ik zie. Mijn onderbewuste heeft humor en ik ook ;-). Ik zie een hondje dat achter z’n eigen staart aanrent. Met draaiende ogen zeg ik ‘Wat is eigenlijk het verschil tussen Fascinerend & Obsessie?’ en dan valt haar kwartje.

 

OMG Ik doe het zelf! Zolang ik gefascineerd ben, ben ik eigenlijk net zo obsessief als m’n stalkers… Yeps en zo is het. Ze komt nog niet helemaal bij haar gevoel, maar ik doe m’n schoenen aan. Er is hier gezegd wat nodig was en nu heeft het nog even de tijd nodig. Maar ik weet zeker dat het haar niet meer overkomt. Ze gaat zo meteen wel voelen wat het met haar doet.

 

Heb jij hier ook mee te maken?

 

Mocht jij jezelf herkennen en schrikken van wat ik schrijf, dat kan ik me helemaal voorstellen. Zelf schrok ik ook toen ik hier voor het eerst meer over leerde. Ik was geschokt over wat ik zelf in stand hield. Je bent dus niet alleen. Ook al voel je je vies, ben je hier mega onzeker over en weet je niet hoe je hieruit moet komen. Of wil je het eigenlijk helemaal niet onder ogen komen. Er komt vast een moment dat je er heel graag vanaf wilt. Ten diepste willen we allemaal graag gezonde relaties aangaan en dan is het voorwaarde om dit in jezelf op te lossen!

 

Dat is mogelijk! Tijdens de trainingen die ik geef, is er veel aandacht voor de magnetische werking van ons onderbewuste. Er wordt zelfs een hele dag besteed aan relaties en het opschonen van alles wat zich daar in afspeelt. Vaak kent deze problematiek zijn oorsprong in je verleden. Dus we starten met jouw basis, je gezin waar je bent opgegroeid.

 

Soms is er heel veel gebeurd en voelt het te groot om aan te gaan. Weet dat ik er ben en met mij vele andere hulpverleners die je graag begeleiden naar gezonde relaties. Je bent altijd welkom. In een paar afspraken voel jij je een ander mens en heb je heel wat relaties opgeschoond.

 

Kijk hier alvast in mijn agenda voor een moment dat jou uitkomt!

 

Liefs Marije

 

 

Nog geen reacties

Sorry, er kunnen op dit bericht geen reacties gegeven worden