Bloeddruk verlagen, hoge bloeddruk oplossen

Hoge bloeddruk is vaak heel goed te behandelen met behulp van goede voeding en ontspanning.  De meeste mensen die mijn voedingsadviezen ter harte nemen, herstellen (bijna) volledig van hun hoge bloeddruk.

 

1. Gezond eten is de basis voor een gezonde bloeddruk

Goede voeding werkt echt! Door aanpassing in je voedingspatroon neem je dagelijks gezonde producten tot je die aan een gezond lichaam bijdragen. Alles wat er binnen komt, wordt verwerkt en dus geven we het lichaam voeding die helpt bij het gezonder worden. Bij het verlagen van de bloeddruk is een aantal aanpassingen van belang:

  • meer groente en fruit eten
  • meer water drinken
  • minder schadelijke vetten eten
  • goede vetten toevoegen
  • koffie en koolzuurhoudende dranken beperken

Hoge bloeddruk is een sluipmoordenaar en een risicofactor voor hart- en vaatziekten, vandaar dat aanpassing in medicatie altijd in overleg met je huisarts moet worden gedaan. Eerst meten en dan in overleg voorzichtig afbouwen.

 

2. Wat voert bij jou de druk op?

Wat bezorgt jou zoveel spanning en druk dat je bloed daadwerkelijk door je aderen suist? Het klinkt misschien een beetje gek, maar hoge bloeddruk heeft veel te maken met stress. Bij veel ziektebeelden kan je beeldspraak inzetten om tot jouw persoonlijke oplossing te komen. We zullen samen onderzoeken waar bij jou de druk vandaan komt en gaan dan met behulp van EFT, Emotionele Stress Release of één van de andere behandeltechnieken deze situaties ontstressen.

 

3. Voedingssupplementen

Soms heb je nog even wat hulp nodig van een vitamine of mineraal. Aan de hand van mijn orthomoleculaire intake kan ik eenvoudig achterhalen wat er bij jou nog tekort komt om tot volledige ontspanning te komen.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook graag de uitdaging aan om je bloeddruk te verlagen. Boek hier direct een natuurgeneeskundig consult. Ik ontmoet je graag in mijn praktijk voor alternatieve geneeswijze in Zwolle!

Nog geen reacties

Sorry, er kunnen op dit bericht geen reacties gegeven worden