2017 Je had heel wat in petto!

“2017 was voor mij een bijzonder jaar”, de start van m’n eigen praktijk, het overlijden van m’n schoonvader, veel thuis zijn bij de kids, uhhh hoe werf je eigenlijk klanten? Meditatie blijkt HOT (nooit geweten dat ik een innovator was), Ruud voor de 2e keer zonder werk, 40 worden, pubers…… Ik vind ze super leuk! Inzicht: Social media is eigenlijk best leuk als je het jezelf niet te moeilijk maakt ;-).

 

De start van m’n eigen praktijk

 

Ik was al voorzichtig met m’n praktijk begonnen in 2016, maar toen deed ik nog volop interim werk. Dit jaar ben ik in het diepe gesprongen en heb m’n vastigheid qua inkomen aan de kant gegooid (dit is errug buiten mijn comfortzone….). Daar zat ik dan, de eerste week kon ik helemaal niet genieten, ik wist gewoon niet hoe ik met de tijd en de rust om moest gaan. Dus: een nieuw boek over …. Voeding, dit keer was het Jutta Koehler die mijn aandacht kreeg met haar boek “Ontbijt je fit”. As usual ging ik er weer helemaal voor, nieuwe ingrediënten zoals het Chinese 5 kruiden poeder in huis gehaald en iedere morgen warm eten. Dat laatste beviel mij uitstekend en heb ik overgenomen als dagelijkse gewoonte. Soep, een pannenkoek of omelet, het smaakt me allemaal heerlijk in de ochtend.

 

Het overlijden van mijn schoonvader, een bijzondere man

 

Mijn schoonvader was al dik in de 80 toen ik hem leerde kennen, een vriendelijke en altijd vrolijke man die van de kleine dingen van het leven had leren genieten. Een gesprek konden we moeilijk voeren, omdat hij meerdere tia’s en een herseninfarct had gehad. Hij had de laatste jaren al heel wat “jassen” uitgedaan en iedere kerst zeiden Ruud en ik tegen elkaar; “Dit kon wel eens het laatste jaar zijn.” Begin dit jaar waren we op kraambezoek bij m’n vriendin in Laren en toen kwam het telefoontje. Papa is opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. We wisten het direct, dit gaat hij niet te boven komen. Een paar intensieve weken volgden. Afscheid nemen, samen met m’n schoonfamilie waken, we hebben elkaar anders leren kennen. Met een lach en een traan zie ik ons nog zitten aan zijn bed met een wijntje, toen hij ook graag een slokje wilde. Genieten van de kleine dingen en dat is hoe ik mijn schoonvader herinner. Hij was een kei in genieten van de dingen die hij nog wel kon! Ik hoop dat mijn kinderen dat later ook over mij kunnen zeggen.

 

Dochterlief “Je zit me wel wat meer op de lip nu”

 

Door m’n praktijk aan huis kan ik veel plannen rondom de schooltijden van de kinderen. Daar ben ik erg blij mee, ‘s middags ben ik thuis als zij uit school komen. Als ze vroeg uit school komen dan bakken we een pannenkoek, daar heb ik zelf goede herinneringen aan uit m’n schooltijd. De kinderen moesten wel even wennen dat ik er nu meer ben. Dochterlief zegt: “Je zit me wel wat meer op de lip”, “Ik vind het wel gezellig dat je er bent, alleen jammer dat we nu minder te snoepen krijgen.” Voorheen was Ruud noodgedwongen thuis en die is wat gemakkelijker met snoepen dan ik. Dat is echt een nadeel als je veel over voeding leert, je ziet altijd weer mogelijkheden om gezonder te eten… Zelf vind ik het heel fijn dat ik er ‘s middags ben, ik kan even helpen met huiswerk, krijg meer mee van hun leven en voel me dan ook meer betrokken bij hun leven. Voor je het weet vliegen ze uit.

 

Uh, klanten werven hoe doe je dat?

 

Tsja, die klanten komen dus niet vanzelf 😉 Een praktijk opbouwen kost tijd, dat hoorde ik iedereen zeggen. Ik dacht natuurlijk dat ik dat wel even ging doen. Nou….. dat klopt hoor, maar niet in het tempo dat ik had gehoopt. De klanten die ik heb behandeld zijn heel tevreden en vertellen het door, dus de mond op mond reclame loopt. Maar social media…. pff ik vind het maar lastig, weet niet hoe de knopjes werken en dan loop ik toch een beetje vast…. folder ontwikkelen dan maar. De website nog wat aanpassen… Ach ik rommel lekker door en ben blij als er uit het folderen weer een nieuwe klant komt. Iedere maand zijn er wel 1 of 2 nieuwe klanten gelukkig. Maar er kunnen er dus echt nog veel meer bij. De ene maand voel ik me succesvol, de andere maand denk ik, jemig zeg wat stelt het allemaal voor. Mooie onderwerpen om op te mediteren.

 

Mediteren is HOT

 

Jaja, mediteren dus. Ik mediteer op het onderwerp “me succesvol” voelen en kom tot de conclusie dat ik eigenlijk niet verander. Ik ben nog steeds dezelfde, maar mijn houding ten opzichte van mezelf verandert als ik meer €€€’s in het laatje breng. “Oordeel” benoem ik en ik heb weer een nieuwe “conditionering” te pakken, ook ik heb net als zoveel anderen m’n zelfbeeld gekoppeld aan financieel succesvol zijn. Dit staat haaks op de essentie van meditatie; liefdevolle vriendelijkheid ontwikkelen, mededogen…

 

Cynthia van LotusZEN benadert me en vraagt of ik meditatieles wil gaan geven. Ah, dat voelt direct sterk en goed! Ik mediteer zelf al meer dan 10 jaar (en echt ook wel eens een poosje niet) en kom er altijd weer bij terug. Kan ik dat wel, meditatieles geven? Ik besluit er voor te gaan en jemig binnen een paar weken tijd zit de les vol. 10 deelnemers. WAUW, ik geniet er van en merk dat het de cursisten zichtbaar goed doet. Hier ga ik mee door. Steeds vaker “hoor” ik als het ware wat er gezegd moet worden en geef ik dit gewoon door, het voelt soms een beetje vreemd. Maar cursisten geven me terug “Oh, die ene zin, dat was echt speciaal voor mij, ineens kon ik me weer ontspannen!”

 

Manlief zonder werk

 

Op het financiële vlak worden we dit jaar behoorlijk uitgedaagd. Ruud z’n contract eindigt en er is nog geen zicht op nieuw werk. Balen, ik voel me er gefrustreerd onder, want zoals ik in het begin al schreef financiële risico’s nemen, is ver buiten mijn comfortzone.  In eerste instantie zit ik echt volop in de emotie, boosheid, frustratie, verdriet, angst, het komt allemaal langs. Vorig jaar zat hij ook een jaar thuis en dat vooruitzicht voelt helemaal niet fijn. Alles wat ik geleerd heb en probeer door te geven aan m’n cursisten bij de meditatie is even weg. Nu ik dit schrijf is er nog geen zicht op een baan, we hadden erg gehoopt met de Kerst te kunnen zeggen “We hebben weer werk”. Schijnbaar komt er nog iets mooiers op ons pad en mogen we ook dit “verlangen” loslaten. Dat valt niet mee kan ik je vertellen. Maar we blijven oefenen met vertrouwen houden.

 

 

40 ! Eigenlijk valt er verder weinig over te zeggen, het leven gaat gewoon verder ….

 

 

Pubers ….. Ik vind ze super leuk!

 

Dit jaar mocht ik meerdere pubers begeleiden, dat is zo mooi aan een eigen praktijk hebben. Er komen verschillende mensen op je pad en langzaam aan ontdek je wat je leuk vind. Zo mocht ik een heel mooi meisje van 14 begeleiden. Ze had weinig zelfvertrouwen en durfde niet te spreken in de klas. Samen ontdekten we haar kwaliteiten en bloeide ze na een paar behandelingen al echt op. Toen ze me vertelde dat ze nu eindelijk zelf begon te geloven dat ze leuk was, kon ik alleen maar stralen! Dat is nou precies waarom ik in de vak ben gegaan, iets mogen toevoegen aan mensen en heel dichtbij komen, dat is waar ik echt gelukkig van word!

 

Inzicht

 

Tsja, jonge mensen vind ik dus leuk, na een gezellig bakje koffie met m’n buuf Esther gaf ze me de briljante tip om Romée eens te bellen. Een leuke meid, je zult haar mogen en ze is superhandig met social media. Zo gezegd zo gedaan, vorige week heb ik haar ontmoet en Esther had gelijk. Wat een leuke, lieve en ook slimme meid. In 2 uurtjes tijd een social media strategie uitgezet en me geholpen met het gebruik van Facebook, Instagram en voor LinkedIn ook al een plannetje gemaakt. Een paar  inzichten van dit jaar:

  • Blijf bij je gevoel, daar komen de mooiste dingen uit voort;

  • Ondernemen is spannend, maar ook ontiegelijk gaaf en leerzaam;

  • Het leven kan 1 groot feest zijn, je moet wel zelf de slingers ophangen;

  • Vertrouwen is voor mij een aandachtspuntje;

  • Social media is eigenlijk best leuk als je het begrijpt!

 

 

Nog geen reacties

Sorry, er kunnen op dit bericht geen reacties gegeven worden