Spiritualiteit … pure liefde of hard werken om een behoefte te vervullen?

Spiritualiteit is je overgeven aan de kracht van het universum en dat voelt de ene keer heel liefdevol en de andere keer zwaar. Mensen die geregeld een spirituele workshop of cursus volgen zullen dat beamen. Je krijgt iedere keer nieuwe zienswijzen aangeleerd en wordt uitgedaagd om in alles wat je meemaakt te onderzoeken welke lessen er voor jou zijn en hoe je ze liefdevol kunt benaderen.

Voel jij de behoefte om je telkens verder te ontwikkelen?

Ben jij iemand die al vele workshops heeft gedaan en blijf je voelen dat het nog niet genoeg is? Dat je er nog niet helemaal bent. Voel je bij vlagen nog steeds onrust of leegte? Is die tijdens zo'n workshop helemaal weg en voel je je dan volledig gevuld met liefde? Zou je dat het liefst altijd willen voelen?

Dat is onmogelijk!

Weet dat dat het leven niet is en dat je jezelf geweld doet om zoiets van jezelf te verlangen. Je zult dan altijd hard moeten blijven werken. Hoe fijn die liefde en spiritualiteit ook zijn, je hebt ook gewoon een leven hier op aarde. In dat leven ontkom je niet aan pijn, blokkade en lijden. Het hoort er gewoon bij. Loop er niet voor weg, maar omarm de pijn, dat geeft verlichting en is liefdevol voor jezelf.

Ik zie dat spirituele mensen in hun enorme drive om het goed te doen en liefde te cultiveren zichzelf vergeten. Ze vergeten dat ze ook liefdevol naar zichzelf mogen zijn en dat je soms gewoon pech hebt. Op aarde is dualiteit; er is liefde en er is pijn.

Omarmen van de pijn is voor mij de pijn toelaten, het helemaal voelen en dan de draad weer oppakken zonder streng te zijn of je af te vragen wat je te leren had, hoe je het nog beter had kunnen doen. Pijn komt en gaat en je mag echt mild zijn. Voor mij voelt dat zacht en liefdevol.

Met welke intentie ben jij met spiritualiteit bezig?

Voor mij is het allemaal oké. Ik ben benieuwd met welke intentie jij bezig bent met spiritualiteit? Wil jij jezelf verlichten of vraag je eigenlijk het onmogelijke van jezelf… altijd liefdevol zijn en altijd moeten groeien.

Ben jij iemand die het zichzelf nog wel eens moeilijk maakt? Voel jij de behoefte om telkens verder te leren & te groeien, maar ben je daarin streng voor jezelf of loop je erin vast?

Neem eens een kijken op de site van Christien of mij. Wij helpen mensen om de balans te vinden en de pijnen hier op aarde te helen. Zodat je kunt genieten van spiritualiteit en van het leven hier op aarde.

Liefs Marije

Terug naar het overzicht